סיכום ההרצאה ועדכונים נוספים
וגם: איך מזהים שהפוסט נכתב על ידי הצ'אט, פיצ'רים חדשים בקלוד ומבצעי הבלאק פריידיי הכי שווים.
אהלן חברים,
כאן אמיתי בונה עם הניוזלטר השבועי בנושא AI ופרודוקטיביות.
השבוע בתוכנית:
סיכום ההרצאה על GenAI למנהלי מוצר והכלים שהצגנו.
8 סימנים שהפוסט שלכם כנראה נכתב על ידי AI 🤖
פיצ’רים חדשים לקלוד.
מבצעי ה-Black Friday הכי שווים על כלי AI.
אם העברית לא מיושרת אצלכם אני ממליץ לקרוא את הניוזלטר בגרסת ה- Web דרך הבלוג.
סיכום הרצאה למנהלי מוצר והכלים שהצגנו.
השבוע העברתי ביחד עם אודי מנקס סדנה לקהילת Product for Product בנושא שימושים פרקטיים בכלי AI למנהלי מוצר. הביקוש היה מדהים והמקומות התמלאו במהירות, אבל לצערי המקומות היו מוגבלים והרבה לא הספיקו להירשם.
בעקבות הביקוש והפידבקים החיוביים שקיבלנו אחרי הסדנה, אנחנו חושבים לקיים בהמשך אירוע נוסף לקהל הרחב. עוד לא סגרנו על מקום ותאריך אבל ברגע שיהיה משהו מבטיח לפרסם לקוראי הניזולטר ראשונים.
בינתיים, הנה סיכום עיקרי התכנים שהעברנו בסדנה:
חלק ראשון: איך בוחרים את המודל הנכון?
למדנו להתאים את המודל למשימה, לזהות את היתרונות והחסרונות של כל כלי, ומתי נכון לשלב בין מודלים. כתבתי על זה בהרחבה גם בפוסט הזה.
שורה תחתונה: נכון להיום, ChatGPT מציע את ה-Value for Money הטוב ביותר, בעיקר בזכות מגוון הפיצ’רים (עוזר קולי, מצב Canvas, יצירת תמונות, מודל o1 ועוד).
כמובן שהבחירה תלויה באופי השימוש שלכם וגם Claude מהווה אלטרנטיבה מצוינת למי שמתמקד בקוד או בכתיבה או עבודה בעברית.הנה שקף שמרכז את היתרונות של כל מודל:
חלק שני: מחקר מתחרים מבוסס AI
פירקנו את המחקר לחלקים והסברנו באיזה כלי נכון להשתמש בכל שלב. הנה שקף שמסכם את השלבים והכלים:
בתור התחלה הדגמנו איך להשתמש ב-Perplexity כדי למצוא ולסכם במהירות מידע ראשוני שעוזר לנו להיכנס לעניינים מהר וללמוד על החברה, המתחרים התעשיה וכו’.
כדי להבין את הדברים הפחות טריוויאלים כמו מה אסטרטגיה הנוכחית של החברה והחולשות שלהם, השתמשנו ב-NotebookLM בשילוב עם מקורות מהימנים שבחרנו בקפידה בעצמנו.
אספנו מקורות איכותיים כמו הדוחות הרבעוניים של החברה, ראיונות ופודקאסטים עם עובדים, ערוץ היוטיוב שלהם והשתמשנו בו כדי להוציא מהם תובנות ממוקדות, ואפילו לייצר פודקאסט קצר שמסכם את הדברים. כתבתי על זה בעבר גם פה.בנוסף, הדגמנו איך אפשר ללמוד על החברה גם מהתגובות באינטרנט (בדגש על Reddit) ואיך לעשות את זה עם כלים כמו Buzzabout שהצגתי פה בעבר וגם Perplexity במצב Focus על Reddit (שווה לבדוק גם את Gummysearch).
הראינו איך אפשר להוציא תובנות מתוך האתר של החברה כדי להבין את הפוקוס שלהם בעזרת התוסף של Perplexity (שמחפש בתוך הדומיין הספיצפי) ועם התוסף חינמי של Similiarweb כדי לקבל נתוני שימוש.
לסיום: הדגשנו את החשיבות של הגורם האנושי בתהליך, גם כבקרה על התוצרים וגם כי אין לתחליף ללנסות את המוצר שלהם בעצמנו.
חלק שלישי: בנית AI PM Operating System
הדגמנו איך לבנות לעצמנו יועץ אישי שבאמת מכיר אותנו: את המטרות שלנו, את החברה, המוצר, ההנהלה, האסטרטגיה. השתמשנו בפיצ’ר Projects של Claude והכנסנו אליו המון קונטקסט רלוונטי. (אפשר לעשות משהו דומה עם GPTs).
אחר כך הדגמנו איך אפשר להשתמש בו למשימות מורכבות שהן מעבר לכתיבה של מסמכים כמו למשל איך אנחנו מתכוננים בצורה אפקטיבית לפגישת הצגה להנהלה.
הדגמנו גם איך להשתמש ב-Speech to text כדי להפוך את התהליך הזה להרבה יותר נוח ואיטואיטיבי.
הנה שקף עם כמה רעיונות לדברים שאפשר לעשות איתו:
אחרי ההפסקה עברנו לחלק המעשי שבו:
בנינו אוטמוציה עם Make שמנתחת באופן שוטף תגובות על המוצר שלנו ומייצרת לנו Roadmap עם תיעדופים דינמיים.
הדגמנו את היכולות המדהימות של V0- וכל אחד מהמשתתפים יצר פרוטוטייפ של פיצ’ר חדש למוצר שלו בעזרת העלאה של צילום מסך ופרומפטים.
לסיום הדגמנו עבודה עם Cursor על מוצר אמיתי והוספנו פיצ’ר חדש תוך 5 דקות.
8 סימנים שהפוסט שלכם כנראה נכתב על ידי AI 🤖
להיעזר בכלי AI לעריכה, שיפור ניסוח או אפילו להשראה - זה מעולה.
אבל… חשוב לזכור, המינון עושה את ההבדל.
אם פשוט נתתם לג'יפיטי או קלוד לכתוב בשבילכם ולא טרחתם לערוך קצת בעצמכם ו"לטשטש את העקבות" שלהם - יש סיכוי גבוה שהקוראים יבחינו בזה מיד.
חשוב להדגיש - אני לא חושב שזה פסול וזה גם לא משהו שאתם צריכים להתבייש בו, אבל מה לעשות שהרבה קוראים (ואני ביניהם) פיתחו סוג של רגישות לתופעה וכשהם רואים פוסט כזה הם ישר מדלגים לפוסט הבא....
אני נתקל בפוסטים כאלה כל הזמן, אז החלטתי לרכז רשימה קצרה של סימנים מסגירים שאולי כדאי לכם לבדוק לפני שאתם מעלים את הפוסט הבא:
1. כמות מוגזמת של אימוג'י נדירים כמו: 📊🌍🤔🔗
2. סולמיות ### בהתחלה של כל פסקה.
3. מילים גבוהות באנגלית כמו Delve ו-Tapestry שאין סיכוי שכותב הפוסט חשב עליהם לבד.
4. סימני פיסוק נדירים כמו ; או מקף אמצעי ארוך כזה — (איפה הוא נמצא במקלדת בכלל??)
5. כותרת מפוצצת שמתחילה במילים כמו Unlocking או Embracing.
6. פסקת סיום גנרית שלא אומרת כלום.
7. האשטאגים קלישאתיים במיוחד כמו #FutureOfWork.
8. הדובדבן שבקצפת: משפטים שהתפלקו בהעתקה כמו "Here is a revised version:"
פיצ’רים חדשים לקלוד.
השבוע נוספו לקלוד שתי יכולות משמעותיות:
הראשונה - יכולת חדשה שמאפשרת לו ללמוד את סגנון הכתיבה שלכם.
איך זה עובד? פשוט מעלים טקסט לדוגמה והוא ילמד את סגנון הכתיבה שלכם.
איך משתמשים?
בוחרים ב- Choose Style
ממשיכים ל- Create & Edit Styles
ואז לוחצים על Create Custom Styles ומעלים קובץ טקסט לדוגמה.
הנה סרטון של שחר גולן האלוף שמדגים את השימוש בו.
היכולת השניה - הם הוסיפו יכולת חדשה ומאד משמעותית שנקראת Model Context Protocol (MCP). בגדול זה אומר שהוא יכול לדבר עם אפליקציות שונות במחשב שלכם (מזכיר את הActions של GPTs).
יש לזה כמה שימושים מעניינים כמו לחבר אותו לדאטהבייס חיצוני, להפעיל יישומים ואפליקציות במחשב (סוג של עוזר אישי) וגם הכל מתבצע על החשבון של הצ’אט ואין צורך בשימוש ב-API (חוסך עלויות). לגבי אופן השימוש ופרטים נוספים תוכלו לקרוא כאן.
מבצעי ה-Black Friday הכי שווים על כלי AI.
אם תכננתם להשקיע במנוי לכלי AI כמו מחוללי תמונות או וידאו וחיכיתם לטיימינג הנכון, השבוע זה אחלה זמן לעשות את זה. יש המון דילים, כמעט לכל הכלים. ריכזתי כאן את אלה שלדעתי הכי מעניינים:
אתר Freepik הוא אתר שמציע שימוש בהמון מודלים של תמונות ווידאו (במקום לעשות מנוי לכל אחד בנפרד אפשר להשתמש בכולם דרכו) הם מציעים עכשיו מנוי Premium ב50% הנחה עם המון קרדיטים לכל המודלים (Runway, Kling, Miniman, Luma ועוד). אני לא קניתי, אבל נראה לי שלמי שמשתמש הרבה בוידאו זה דיל מעולה. הנה הלינק.
Perplexity מציעים חודש מנוי חינם ב-5$ במקום 20$. נחמד למי שרוצה להתנסות.
מחולל התמונות Ideogram ב50% הנחה על כל סוגים המנויים (חודשי או שנתי). זה אחד הכלים הכי הטובים בשוק ליצירת תמונות ומתאים גם למי שלא מבין בתחום.
מחולל המוזיקה Suno מציע 40% הנחה לתוכניות פרימיום. לדעתי לרוב האנשים הגרסה החינמית מספיקה אבל אם אתם משתמשים כבדים ורוצים פיצ’רים מתקדמים שווה לשקול.
Magnific הוא כלי לשיפור איכות של תמונות (Upscale) והוא במבצע של 50% הנחה. הנה הלינק.
Topaz Labs הוא הכלי הכי טוב היום בשוק לשיפור איכות של וידאו, כמה רמות מעל כל השאר (כלי לא זול בכלל) והשבוע הם במבצע של 54%. הנה הלינק.
אם בא לכם לחקור ולגלות עוד כלים אז מצאתי רשימה ממש מקיפה עם קישורים להמון כלים פחות מוכרים, הנה הלינק.
עוד עדכונים מהשבוע:
חברת ElevenLabs הוציאה השבוע את GenFM, פיצ’ר חדש באפליקציה שלהם שמאפשר להמיר תוכן כתוב (מאמרים, ספרים דיגיטליים ו-PDF) לפודקאסטים מותאמים אישית עם מנחים מבוססי בינה מלאכותית, התומכים ב-32 שפות (בינתיים לא בעברית). כלי מתחרה לNotebookLM של גוגל.
Runway הוציאו פיצ’ר חדש ושימושי במיוחד שנקרא Expand Video. הוא מאפשר לקחת וידאו עם Aspect Ratio מסויים ולהרחיב אותו עם AI לכל יחס אחר. הנה כמה דוגמאות.
הנה סיפור מגניב. מישהו מהטוויטר יצר סוכן AI, נתן לו 50 אלף דולר והגדיר לו שהמטרה היחידה שלו היא “לא להעביר את כסף”. המשחק עובד כך: אנשים יכולים לכתוב לו מה שהם רוצים כדי לשכנע אותו (מה שנקרא “Jailbreak”). אם הצלחתם - הרווחתם וכל הכסף שלכם. הקאצ’? כל ניסיון שיחה איתו עולה כסף, וככל שעובר הזמן המחיר עולה…
ספויילר: מישהו לקח את כל הכסף. הנה ת’רד שמסביר איך.בפינה האמנותית: הגרסה האפריקנית לקופה ראשית
עד כאן להיום!
כרגיל, אם קיבלתם ערך מהניוזלטר אני מזמין אתכם לשתף עם חברים שיכולים להנות גם.
אמיתי