אהלן! כאן אמיתי עם הניוזלטר השבועי בנושא בינה מלאכותית ופרודקטיביות. והיום בתוכנית:
שימושים פרקטיים ב-ChatGPT למנהלי מוצר.
הפינה השבועית של Suno והפעם: יצירת שיר באורך מלא בעברית.
איליה סוצקובר מקים חברה מתחרה לOpenAI.
שימושים פרקטיים ב-ChatGPT למנהלי מוצר
(הבלוג נכתב עבור מנהלי מוצר אבל יכול להתאים גם לתפקידים נוספים עם שינויים קלים)
למרות שניהול מוצר זה המקצוע הראש שלי, הנושא של שימושים במודלי שפה למשימות של מנהלי מוצר מעבר לשדרוג אימיילים ועבודה עם דאטה תמיד הרגיש קצת חמקמק.
מצד אחד זה מרגיש שיש הרבה משימות שהוא אמור להיות טוב בהם, אבל כשמנסים אותן בפועל לרוב הוא רק "כמעט" או שהמאמץ לא מצדיק את השיפור.
אז מה אפשר לעשות?
מכיוון שכל תפקיד הוא קצת שונה בהתאם לגודל החברה, הדומיין שלה, המבנה הארגוני ועוד, ההמלצה הכי טובה שלי היא לנסות להשתמש בו לכמה שיותר משימות כדי למצוא את ה"AI Hacks" שלכם - המקומות הספציפיים שבהם הוא קולע בול לצרכים שלכם.
הנה 3 דוגמאות לתהליכים שאני הטמעתי בעבודה שלי ואולי יתאימו גם לכם:
1.מטיקט בג'ירה - למייל עדכון על פיצ'ר חדש.
נכון יש את האימייל עדכון שאנחנו שולחים בכל פעם שיוצא פיצ'ר חדש?
מצאתי טריק נחמד שחוסך זמן בכתיבה שלו:
במקום לכתוב את האימייל מסקראצ', אני מעתיק את תוכן ה-User Story של הפי'צר מהג'ירה כרפרנס ומבקש מהצ'אט שיהפוך את הטקסט הזה למייל.
בפרומפט אני כותב לו גם כמה דגשים על מי הקהל ומה חשוב שיופיע.
אפשר לקחת את הרעיון הזה של "טרנספורמציה של טקסטים" למגוון רחב של שימושים, כאשר העיקרון הוא להשתמש במידע שכבר קיים לנו בפורמט מסויים ובעזרת הצ'אט לשכתב אותו לענות על צורך אחר שלנו.
2.שיפור User Stories באמצעות "משחק תפקידים".
אחד האתגרים שלי כמנהל מוצר הוא לכתוב את המשימות למפתחים בצורה שתהיה מצד אחד נוחה לקריאה ומצד שני שתיהיה מקיפה, שתכלול את מקרי הקצה ולנסות לצפות מראש בעיות שעלולות לצוץ במהלך הפיתוח כדי לתת להן מענה בשלב האפיון.
כדי להצליח לעשות את זה בצורה טובה יותר, פיתחתי שיטת עבודה: אחרי שסיימתי לכתוב את המשימה, אני שולח אותה לצ'אט ובפרומפט אני כותב לו שהוא מתכנת שצריך לעבוד על הפיצ'ר ואז מבקש שיכתוב לי אם יש חלקים לא ברורים או מקרי קצה שלא חשבתי עליהם.
זה עובד מצויין ועובד אפילו יותר טוב כשאני משתמש בCustom GPT שבניתי במיוחד למשימה הזו שמכיר את המוצר ואת הניואנסים שלו.
אני לא חושב שהפתרון הזה מחליף את הצורך לשבת עם מפתחים ולהתייעץ איתם כשצריך, אבל זה כן מצויין כשלב מקדים שתמיד מוצא שיפורים ועוזר להביא את הטיקט לרמה גבוהה יותר מבלי תלות בגורם חיצוני.
בהסתכלות רחבה יותר: אפשר לאמץ את הטכניקה של "משחק תפקידים" עם כל מסמך או מצגת שאנחנו כותבים, פשוט בכל פעם להגדיר לו מה התפקיד שלו בהתאם לסיטואציה ולבקש פידבק.
3.זיקוק תובנות מתוך דאטה איכותני.
כמנהל מוצר חשוב לי להיות מחובר למשתמשים של המוצר ולקבל מהם פידבק באופן קבוע.
כאשר מדובר בדאטה כמו מספרים ונתונים אז יש כלי BI ואנליטיקה שעוזרים לי, אבל מה לגבי דאטה איכותני כמו תמלול שיחות עם משתמשים, טיקטים בZendesk או ביקורות בחנויות האפליקציות?
אז כמובן שאין תחליף לשיחות גם משתמשים ולחפירה בדאטה, אבל לפעמים מדובר בכמויות מאד גדולות וקשה לתכלל את הסנטימנט הכללי או להפיק תובנות.
השיטה פה היא מאד פשוטה - אני מרכז את כל הדאטה האיכותני מהמשתמשים מהתקופה האחרונה ואז שולח אותו לצ'אט (הכל בפרומפט אחד) ומבקש ממנו תובנות כמו מה הכי מפריע למשתמשים, איזה פיצ'רים הם הכי רוצים וכו'.
יש לי עוד דוגמאות שאשתף בהמשך,
בינתיים אשמח ללמוד גם מכם - מה ה-AI Hacks שלכם?
הפינה השבועית של Suno והפעם: יצירת שיר באורך מלא בעברית.
כבר יצא לי ליצור שירים בעברית עם Suno בעברית אבל הפעם החלטתי לנסות לייצר שיר שנשמע כמה שיותר אמיתי. כדי שזה ירגיש אפילו יותר ריאליסטי המצאתי גם דמות בשם אילון הראל, יצרתי לו תמונה ועטיפת אלבום.
כדי לבדוק אם הצלחתי, החלטתי לעשות ניסוי קטן: שיתפתי את השיר בלינקדאין וגם כתבתי פוסט ארוך עם סיפור החיים המרגש על הזמר.
תוצאות הניסוי? לא מעט אשנים הגיבו לי שהם חשבו שזה אמיתי (גם לפני הפוסט שלחתי בווטסאפ לכמה חברים). אני חושב שהעובדה שאני פרסמתי את זה הייתה מאד מחשידה:).
תובנות מהתהליך:
הגרסה החדשה של Suno פשוט מעולה בעברית.לפנח הגרסה ששיתפתי עשיתי כמה ניסיונות וברובם היו כמה פיקשושים שגרמו לזה להישמע לא אמיתי. בסוף הצלחתי להגיע לתוצאה הזו על ידי החלפה של מילים בעייתית וגם שימוש בניקוד.
אהבתי במיוחד את המודולציה (שינוי סולם) שהוא עשה בסוף השיר (דקה 02:20)
מה דעתכם? נשמע לכם אמיתי?
איליה סוצקובר מקים חברה מתחרה לOpenAI
למקרה שפיספסתם - איליה סוצקובר, ממייסדי OpenAI ומי שנחשב למוח שמאחורי ChatGPT הודיע אתמול בערב על הקמת חברה בשם Safe superintelligence, או בקיצור SSI שמטרתה לייצר בינה מלאכותית בטוחה ללא "הסחות דעת" .
החדשות הטובות הן שהוא מקים את החברה עם שני שותפים ישראלים לשעבר (שניהם כרישים רציניים) והמשרדים שלהם יהיו בפאלו אלטו ובתל אביב! בפוסט שפרסמו הם ציינו שהם בחרו בישראל בגלל האפשרות לגייס "Top technical talent".
עוד לא ברור כמה כסף הם גייסו וממי אבל עושה רושם שמדובר במשהו גדול. אני מאמין שהם יקבלו רוח גבית ותמיכה מהרבה גורמים שחוששים מההתפחויות האחרונות בOpenAI.
סוף סוף קצת חדשות טובות!
הנה הקישור לפוסט של איליה.
לרגל המאורע יצרתי meme שמתאר את האווירה בפיד AI מאז ההכרזה…
עד כאן להיום! אם אהבתם מזמין אתכם לשתף עם חברים ובנוסף - אשמח מאד לקבל פידבק במייל חוזר!
שיהיה סופשבוע שקט
אמיתי