אהלן! כאן אמיתי עם הניוזלטר השבועי בנושא בינה מלאכותית ופרודקטיביות. והיום בתוכנית:
המודל הכי חזק וכל הפיצ’רים של ChatGPT זמינים בחינם - עושים סדר ביכולוות החדשות.
הקופיילוט של Google Workspace יצא וזמין גם בישראל - למה הוא טוב ואיך מקבלים גישה.
הדמו של Suno שהעיף לי את המוח
צ'אטג'יפיטי - לא מה שהכרתם
למקרה לא שמעתם, לפני שבועיים OpenAI יצאו בהכרזה דרמטית שמשפיעה על כל המשתמשים בגרסה החופשית כבר מעכשיו.
החל מהשבוע המודל החזק ביותר GPT4o וגם כל הפיצ'רים המתקדמים שהיו עד עכשיו בתשלום - פתוחים לקהל הרחב ללא עלות!
אתם בטח שואלים למה הם עושים את זה ואיפה הקאץ' ? אז האמת שאין פה קאץ'. פירטתי על המניעים למהלך באחד הפוסטים הקודמים, אבל בגדול הם רוצים לחסום את המתחרים שנושפים בעורפם ולכן מתעדפים צמיחה על פני רווחיות בטווח הקצר.
בכל מקרה, מה שחשוב זה שאנחנו כמשתמשים מרוויחים מהתחרותיות הגבוהה בענף ומקבלים את מודל השפה הטוב ביותר בעולם - בחינם.
לכן, אם עד היום השתמשתם בגרסה החינמית והרגיש לכם שהוא לא מספיק טוב או שהתאכזבתם מהתוצרים ולא רציתם לעשות מנוי לגרסת פרו - עכשיו זו הזדמנות מצויינת לתת לו עוד צ'אנס ולבחון דברים מחדש.
מה זה אומר בתכלס? בואו נעשה סדר:
השינוי המשמעותי ביותר: החלפת המודל מChatGPT 3.5 לChatGPT 4o. המשמעות של השינוי הזה היא שמעכשיו תקבלו תשובות הרבה יותר טובות, אינטליגנטית, מדויקות ומובנות. כדי לראות שאתם אכן על המודל החדש תוכלו ללחוץ על הכוכב בתחתית כל הודעה ששלחתם ולוודא שאתם בוחרים באופציה של GPT-4o.
בנוסף, אלא הפיצ'רים חדשים שזמינים לכם בצ'אט כבר עכשיו:
חיפוש באינטרנט: המודל יכול להשתמש במנוע החיפוש בינג כדי לחפש באינטרנט ולתת לכם תשובות עדכניות או מבוססות יותר.
איך מפעילים? פשוט מבקשים ממנו בפרומפט שיחפש, לפעמים הוא גם יחפש על דעת עצמו אם הוא יבין שזה יעזור לו לתת תשובה טובה יותר.
עבודה עם קבצים: תוכלו להעלות קבצים כמו pdf, אקסלים, תמונות והמודל ינתח אותם. המודל החדש הוא גם מולטימודאלי מה שאומר שהוא מסוגל ממש להבין תמונות או ולהוציא מהן טקסטים.
איך מפעילים? יש אייקון של העלאת קובץ שנמצא בצד שמאל בחלון בו שכותבים את הטקסט.
ניתוח דאטה מתקדם: המודל החדש לנתח קבצי אקסל שתעלו אליו. כדי לעשות זאת, מאחורי הקלעים הוא כותב קודם פייתון שעושה את הניתוח ואז הוא מחזיר לכם את התוצאה. לפירוט ורעיונות איך להשתמש ביכולת הזו הסתכלו בפוסט שהעלתי בשבוע שעבר בנושא.
איך מפעילים? הוא ישתמש ביכולת הזו לבד כשהוא יבין שצריך, לרוב בניתוח דאטה וכתיבת קוד.
גישה לחנות הGPTs: מעכשיו תוכלו להשתמש באפליקציות מבוססות GPT שמשתמשים אחרים יצרו. לדוגמא אפליקציה ייעודית לSEO, או אפליקציה ליצירת לוגואים.
איך מפעילים? בסרגל הצ'אטים בצד שמאל (מעל היסטוריית הצאטים) לוחצים על Explore GPTs. אחרי שנכנסתם ל"חנות" תוכלו לראות את האפליקציות המובילות לפי תחומים או לחפש לפי שם.
עוד הערה לסיום: אם שאלתם את עצמכם מה היתרון בלהחזיק את הגרסה בתשלום אז נכון לעכשיו זה שתקבלו מגבלת שימוש גדולה יותר (של פי 5 הודעות בשעה), יכולת לבנות GPTs וגישה ראשונית פיצ'רים שעתידים לצאת בקרוב כמו עוזר קולי.
סוף סוף: הקופיילוט של Google Workspace יצא וזמין גם בישראל!
אחרי המתנה ארוכה, גוגל מקיימת את ההבטחה שלה ופותחת את הגישה ל-Gemini for Google Workspace, הקופיילוט של המוצרים שלה: גוגל שיטס, גוגל דוקס, סליידס, גוגל דרייב והכי חשוב - ג'ימייל.
כבר לפני שבועיים קיבלתי גישה לבטא בחשבון הפרטי שלי ולפני שבוע הצלחנו לקבל גם תקופת התנסות בחינם בחשבון העסקי של החברה. חיכיתי עם הפוסט הזה עד עכשיו כי היה לי חשוב לנסות אותו בעבודה היומיומית לפני שאני כותב עליו.
את כל הפרטים על איך לקבל אליו בחינם גם בחשבון הפרטי וגם לעבודה אכתוב בסוף הפוסט.
הנה המסקנות שלי בינתיים:
נתחיל מ-Gmail: פשוט קילר פיצ'ר!
מצאתי בו שלושה שימושים מרכזיים:
חיפוש קונטקסטואלי: מאפשר למצוא אימיילים ותשובות לשאלות באינבוקס לפי הקונטקסט, גם אם לא זוכרים את הכותרת או את התוכן הספיציפי שלי המייל. שימושי במיוחד למי שהאינבוקס הוא גם ארכיון המידע שלו (שזה רובנו).
סיכומים: מכירים את זה שעשו לכם forward על שרשור עם 47 התכתבויות ואתם צריכים לסגור שעה ביומן כדי לקרוא אותו ולהתעדכן? אז הקופיילוט יכול פשוט לסכם לכם אותו. בנוסף אפשר לסכם לפי איש קשר או לפי נושא וכו'.
ניסוח תשובה לאימייל תוך התחשבות בקונטקסט של הת'רד: כאשר נבקש ממנו לכתוב תגובה לאימייל, הוא קודם יקרא את השרשור כדי להבין את הקונטקסט מה שכמובן משדרג את התשובות וחוסך זמן. זה הפיצ'ר שאני הכי משתמש בו והוא חוסך המון זמן.
הנה דוגמה לשימוש שעשיתי בו: סיכום העדכונים האחרונים בנושא AI מתוך הניוזלטרים שאני מנוי אליהם:
גוגל Docs: שימושי בשביל לסכם מסמכים ארוכים וגם ביצירה ושיפור של טקסטים, במקום להעתיק לChatGPT. באותו האופן אפשר גם לסכם פגישות מתוך תמלול שיחות או כל טקסט אחר.
גוגל Sheets: זה כמו קופיילוט שלכאורה עוזר לבצע פעולות בתוך הקובץ. לי אישית בינתיים זה לא היה שימושי ומהמעט שניסיתי הוא היה מוגבל. כרגע אני מעדיף להשתמש בChatGPT לעבודה עם דאטה.
גוגל Slides: שימושי בעיקר בשביל לסכם מצגות ארוכות. יש גם אופציה ליצירת שקופיות שנראות לא רע, אבל לדעתי זה עדיין לא מספיק טובה כי זה לא מסוגל להתמודד עם שקפים קיימים אלא רק ליצור חדשים. הקילר פיצ'ר שאני מחכה לו פה זו האופציה אופציה לשפר עיצוב של מצגת בלחיצת כפתור.
גוגל Drive: בדומה לGmail גם כאן תוכלו לחפש דברים בדרייב בקלות. זה רלוונטי בעיקר לחברות שיש להן המון מסמכים בדרייב בצורה לא מאורגנת.
שני חסרונות משמעותיים שחשוב לציין: עדיין לא נוסף למובייל ועדיין לא עובד בעברית.
לסיכום: סוף סוף גוגל משתמשת ביתרון היחסי שלה ומביאה לנו כלי AI שמייצר ערך משמעותי לעומת המתחרים. אין לי ספק שהיכולות האלה ימשיכו להשתפר ובהמשך אנחנו צפויים לקבל יכולות נוספות כולל עוזר אישי בפגישות ועוד. עם זאת, אחרי תקופת הניסיון השירות צפוי לעלות 20 דולר בחודש למשתמש ואני חושב שיהיה מעניין לראות האם נסכים לשלם את זה כיחידים וכארגונים.
אז איך מנסים?
לחשבון הפרטי:
גוגל מציעה תקופת ניסיון לכל עסק, כולל עסק של אדם אחד, אתם צריכים להירשם לבטא בGoogle Labs בלינק הזה ואמורים לקבל גישה (לי זה עבד לפחות).
חשבון חברה:
זו אופציה שרלוונטית רק למי שהחברה שלו משתמשת בGoogle Workspace העסקי. בגדול האדמין של המערכת צריך לפנות לגוגל או לחברה שנותנת שירותים מטעמם ולבקש לנסות את הפיצ'רים החדשים. אני לא מבטיח שזה יעבוד אבל לנו זה הם הסכימו לפתוח Free Trial למספר מוגבל של משתמשים.
ממוזיקה למוזיקה: Suno לא מפסיקים לחדש.
כבר כתבתי בעבר על Suno, החברה שמובילה את התחום של יצירת מוזיקה באמצעות AI. אז לאחרונה הם גייסו 125 מיליון דולר ובשבוע שעבר הם הוציאו את גרסה 3.5 שמצליחה לייצר תוצרים אפילו טובים (באופן מפתיע גם בעברית).
אן עדיין לא ניסיתים אני ממליץ לכם להירשם בחינם ולנסות ליצור שיר. הטיפ שלי הוא לא סתם לכתוב פרומפט אלא להשתמש בפיצ’ר שמאפשר לכם לכתוב בעצמכם את המילים ולתת לו רק להלחין אותם.
השבוע הם הוציאו דמו לפיצ’ר חדש שיצא בקרוב שמאפשר ליצור שיר מתוך שיר שפשוט העיף לי את המוח. האישה בסרטון היא מנהלת מוצר בחברה ומדגימה את היכולות שלו. אם בא לכם לראות עוד דברים דומים הם מוציאים כל הזמן דוגמאות נוספות לפי בקשות ממשתמשים ומפרסמים בטוויטר שלהם. בכל מקרה, יש לי תחושה שכשאר הפיצ’ר הזה יצא הוא ישבור את הטיקטוק….
בנימה אישית, למרות ההתלהבות שלי מהטכנולוגיה ומהחדשות שלהם, אני חייב להודות שיש לי יחסים מורכבים עם התחום.
בתור חובב מוזיקה ומוזיקאי חובב בעצמי, מבחינתי מוזיקה היא קודם כל דרך לביטוי של רגש ויצירתיות. אני חושש שהכלים האלה ככל שיתפתחו רק יוזילו את התחום ורק יחזקו את תרבות האינסטנט.
השבוע הרגשתי את הדיסוננס הזה כאשר צפיתי בכמה פרקים בסדרה המצולמת של הפודקאסט האהוב עלי “שיר אחד” שמספר את הסיפורים מאחורי שירים מוכרים. היה לי קצת עצוב קצת לחשוב שאנחנו מתקדמים לעתיד בו לא יהיו סיפורים מאחורי השירים והם יהיו פשוט אוסף רנדומלטי של צלילים ומשפטים שמתחברים טוב ביחד.
מצד שני, האופטימיסט שבי חושב שאולי דווקא הקלות שביצירת מוזיקה תיצור אינפלציה כל כך גדולה של שירים “סתמיים” שבסופו של דבר היא תגרום לנו שוב לחפש שירים אמיתיים ואותניים וגם שאולי בסוף נצליח למצוא דרך ביניתיים של יצירה אנושית בשילוב עם AI.
עד כאן להיום! אם אהבתם מזמין אתכם לשתף עם חברים ובנוסף - אשמח מאד לקבל פידבק במייל חוזר!
שיהיה סופשבוע שקט
אמיתי