ג'יפיטי 5
המודל החדש של ג'יפיטי, איך להשתמש בקלוד לעיצוב, המונה ליזה (שוב) נגנבה, פיצ'ר מטקסט לפודקאסט, אירוע האייפון של אפל ועוד עדכונים
אהלן חברים,
כאן אמיתי בונה עם הניוזלטר השבועי בנושא AI ופרודוקטיביות והשבוע בתוכנית:
סוף סוף הוא כאן. הנה מה שאתם צריכים לדעת על o1, המודל החדש של OpenAI שהושק אתמול.
איך להשתמש בקלוד ליצירת עיצובים בפיגמה.
המונה ליזה (שוב) נגבה: סיפור על אמנות, רשתות חברתיות ותמונות מגו’נרטות.
מטקסט לפודאקסט: פיצ’ר חדש לNotebookLM של גוגל.
אירוע המפתחים של אפל.
עדכונים נוספים.
אם זו הפעם ראשונה שלכם פה תוכלו למצוא את כל הפרסומים הקודמים לקריאה כבלוג בקישור הזה.
המודל החדש של OpenAI כבר כאן, הנה מה שאתם צריכים לדעת עליו:
אחרי המתנה ארוכה, המון שמועות וספקולציות, אתמול בערב Open AI הכריזו על סדרת המודלים הבאים שלה. המודלים o1 ו-o1-mini זמינים כבר לחלק מהמשתמים וצפוי לצאת לכל המשתמשים בגרסת Plus וTeams עוד היום.
מה אנחנו יודעים עליו בינתיים?
המודל טוב במיוחד בפתרון בעיות מורכבות ואומן בשיטה מיוחדת שגורמת לו לחשוב הרבה זמן לפני שהוא עונה.
זה אותו עיקרון של שיטת Chain of thoughts ושל לבקש ממנו שיחשוב Step by step, אבל הפעם המודל ממש אומן לעשות את זה ולכן הוא עושה את זה הרבה יותר טוב והביצועים בהתאם.
הנה השוואה של ביצועי המודל o1 לעומת Gpt4o בתחומים של מתמטיקה, קוד ושאלות מדע ברמת דוקטורט. זה אמנם רק על הנייר אבל נראה שהפער מאד משמעותי.
הציונים שלו מול המודל הנוכחי במבחנים אמריקאים בתחומים שונים:
הנה עוד נתון דיי מטורף: בעוד ש-GPT-4o פתר רק 13% מהבעיות בבחינה מוקדמת של אולימפיאדת המתמטיקה הבינלאומית (IMO), המודל החדש הצליח ב-83% מהן!
עם זאת, החברה מדגישה שהמודל לא יותר טוב מGPT4o בכל התחומים, אלה רק בתחומים שמצריכים פתרון של בעיות מורכבות. למשל בכתיבה הם אומרים שעדיף עדיין להשמש בGPT4o.
האותיות הקטנות: בשלב הראשון הגישה אליו תיהיה מאד מוגבלת. כל משתמש יוכל לשלוח למודל עד 30 פרומפטים בשבוע למודל הגדול ו-50 למודל הקטן. בנוסף למודל לא תיהיה גישה לאינטרנט.
מה זה אומר בפועל ומה תיהיה ההשפעה?
עדיין מוקדם להגיד. אבל נראה תחום אחד שבטוח הולך להנות מהשדרוג הזה הוא הסוכנים האוטונומיים. יש הרבה מאד יוס קייסים לאייג’נט שמסוגל לתכנן משימות ולבצע סדרה של פעולות ועד היום זה הצליח בצורה חלקית מאד בגלל שהמודלים לא היו מספיק טובים.
המודל החדש יפתח עולם שלם של אפשרויות בתחום הזה בתחומים כמו תכנות, שירות לקוחות, מחקר ועוד.
עד כמה משמעותי זה יהיה? נדע בקרוב.
בינתיים, הנה המקורות הכי מעניינים ואמינים שמצאתי ללמוד עליו:
הפוסט הרשמי של OpenAI עם דוגמאות לשימוש במודל.
הפוסט של גרג ברוקמן הCTO שלהם עם הסבר על המודל והיכולות שלו.
הבלוג של Ethan Mollick שקיבל גישה מוקדמת למודל וניסה אותו למשימות שונות.
ידעתם שקלוד יודע לעצב קומפוננטות לפיגמה?
בדוגמה הזו, ביקשתי ממנו לעצב את הממשק של עצמו ב-HTML וCSS, אחר כך נתתי לו טוויסט בסגנון דיסני ובסוף העברתי את העיצוב שיצרתי לפיגמה בעזרת Plugin מיוחד.
החלק הכי מגניב פה לדעתי הוא שאפשר להשתמש ב-Artifacts כדי לבצע שינויים, לנסות סגנונות שונים וגרסאות שונות עד שמגיעים לתוצאה שרציתם וכל זה בעזרת שפה חופשית.
זה עדיין מוגבל למה שאפשר ליצור בHTML וCSS ולכן אי אפשר לעצב דברים ברמה מאד גבוהה, אבל זה כן אחלה כלי לגרסה ראשונית, מוקאפ או Wireframe למוצר.
עוד יתרון של השיטה הזו הוא היכולת להשתמש בסקרינשוט או תמונה קיימת, כמו שעשיתי בסרטון. במקום להתחיל מ-0 אנחנו יכולים לבחור את המוצר האהוב עלינו כטמפלייט שלנו ולעשות עליו וריאציות או להשתמש בסגנון שלו וכו'.
רוצים לנסות גם? כך תעשו זאת:
שולחים לקלוד סקרינשוט או מסבירים לו מה אתם רוצים לעצב ובפרומפט מבקשים ממנו שיעשה את זה בHTML וCSS.
התוצאה תוצג בצד ימין כ-Artifact ואז תוכלו לשנות אותה בשפה חופשית לפי הצורך.
נכנסים לפיגמה ובPlugins ומחפשים פלאגין בשם code.to.design playground.
(בפעם הראשונה שמפיעילים את הפלאגין תצטרכו להירשם לאתר שלהם בחינם ואז תקבלו API Key שמספיק ל-100 שימושים בחינם בפלאגין)
מעתיקים את הקוד שיצרתם עם קלוד לפלאגין. אם הקוד כתוב כHTML וCSS ביחד אז מעתיקים הכל לשדה השמאלי ואם זה מפוצל ואם לו אז מעתיקים כל חלק בנפרד. כשסיימתם לוחצים Add to Canvas.
*קרדיט לEran Arye שגילה לי על הפלאגין המעולה הזה.
המונה ליזה (שוב) נגנבה.
בשבוע שעבר שיתפתי כאן את הפוסט שפירסמתי בקבוצת “המכחול המכני” של “המונה משתפת תמונות מהטיול” הגדול שיצרתי. הפוסט הצליח יפה ולכן החלטתי לנסות לשתף אותו גם בכמה קבוצות בינלאומיות באנגלית.
בגלל שאני לא מאד פעיל בפייסבוק וגם כי חשבתי שזה יהיה יותר מצחיק, החלטתי לקחת את זה צעד קדימה ולפתוח לליסה (הדמות שיצרתי בהשראת המונה ליזה) חשבון פייסבוק משלה תחת השם המקורי של הדמות מהציור ולפרסם את הפוסט ממנו.
לונג סטורי שורט - הפוסט התפוצץ עם אלפי לייקים ושיתופים וגם הפרופיל שלה.
אבל אז… מהר מאד חשבונות גדולים אחרים זיהו את הפוטנציאל ושיתפו את התמונות שיצרתי בדפים שלהם.
חשבון פופולרי במיוחד בשם “A different type of art” שיתף את תמונות בעמוד שלו ללא קרדיט או תיוג ושם הפוסט התפרסם אפילו יותר כך שהוא הפך להיות החשבון שמזוהה עם התמונות האלה.
כשגיליתי על זה התגובה הראשונית שלי היתה לכעוס קצת, אבל כשחשבתי על זה יותר לעומק הבנתי שהטעות היתה שלי. למה?
קודם כל כי התמונות פורסמו בחשבון פיקטיבי שלא יודעים מי עומד מאחוריו והאם הוא היוצר של התמונות.
אבל מעבר לזה - האם אלה באמת ה”יצירות” שלי?
בכנות? אני בכלל לא בטוח. את התמונה המקורית, כידוע לכם, לא אני ציירתי ואפילו את המודל שהתמשתי בו לא אני אימנתי (במקרה נתקלתי במודל Flux עם Lora של מונה ליזה שמישהו אימן בטוויטר). אז מה כן עשיתי? בסך הכל חשבתי על הרעיון וכתבתי כמה פרומפטים. האם כך נראית אומנות בימינו? אני רוצה להאמין שלא…
לכן, החלטתי לוותר על הניסיון לקבל קרדיט על התמונות (שכנראה היה נכשל ללא קשר) והאמת שגם את החשבון שלה כנראה אזנח בקרוב כי אין לי זמן להתעסק איתו. אם מישהו רוצה לקחת אותו כפרוייקט ולהמשיך אותו, מוזמנים לכתוב לי. לדעתי יש הרבה פוטנציאל גם באינטגרם ובטיקטוק ואנשים פשוט משתגעים מהדמות הזו.
לסיום, הנה עוד אנקדוטה מעניינת: כשסיפרתי לאבא שלי את הסיפור שגנבו לי את המונה ליזה הוא האיר את עיני שהסיבה המרכזית שהציור המקורי של המונה ליזה הפך להיות כל כך מפורסם היא שבשנת 1911 הציור נגנב והסיפור הסעיר את כל העולם…. ההיסטוריה חוזרת על עצמה?
אז מה למדתי מכל הסיפור הזה?
בעידן ה-AI נושא זכויות היוצרים הפך להיות הרבה יותר מורכב. זה נכון ברמה המשפטית, אבל גם ברמה הקונספוטואלית. מצד אחד אנשים נותנים ביטוי ליצירתיות שלהם ומגיע להם הקרדיט, אבל מצד שני - לכתוב פרומפט זה לא בדיוק אמנות, לדעתי לפחות.
אם אעשה בעתיד משהו שבאמת יהיה לי חשוב לקבל עליו את קרדיט אוסיף Watermark, לא נראה שיש דרך אחרת.
אני בחיים לא פותח יותר חשבון פיקטיבי של בחורה בפייסבוק… למרות שברור שמדובר בחשבון AI, קיבלתי עשרות הודעות מגברים שניסו להתחיל איתה בדרכים שונות.... לפחות יכול להגיד שאני מבין קצת יותר איך זה להיות אישה ברשתות החברתיות בזכות הסיפור הזה.
הסיפור הזה הראה לי שוב את הפוטנציאל שיש ביצירת תוכן ויראלי עם AI. לקח לי חצי שעה ליצור את התמונות האלה ויש לי עוד כמה רעיונות לדברים דומים שאפשר לעשות ולדעתי יצליחו לא פחות.
מטקסט לפודאקסט: פיצ’ר חדש ל-NotebookLM של גוגל.
הכלי NotebookLM של גוגל זמין בחינם כבר מעל שנה ולדעתי הוא אחד הכלים היותר אנדרייטד שיש היום.
מה הוא עושה? בגדול ניתן להעלות אליו כמות גדולה מאד של קבצים (מסמכים, תמלול שיחות וראיונות, ספרים וכו’) ואז לדבר עם כל המידע שלכם בשפה חופשית בממשק של צ’אט או לייצר ממנו מסמכים כמו FAQ, מדריך ועוד.
היתרון שלו על ChatGPT וקלוד שגם יודעים לעשות דברים דומים עם GPTs וProjects הוא שהוא עובד על המודל Gemini 1.5 ויש לו חלון הקונטקסט העצום של מיליון טוקנים (פי 5 מקלוד ופי 7 מChatGPT)
למה זה משמעותי?
בקצרה - כי הוא יכול לשלוף מידע בצורה הרבה יותר אפקטיבית תוך שמירה על הקונטקסט של השיחה מה שגורם לזה שהתשובות יהיו יותר מדוייקות והרבה פחות חרטוטים. אם למשל יש לכם המון ראיונות עם משתמשים ואתם רוצים לסכם אותם ולשאול שאלות זה פתרון קלאסי.
אז מה חדש עכשיו?
הם השיקו כמה פיצ’ר חדש בשם Audio Overview שמאפשר להמיר את הטקסט שיש במחברת לקובץ אודיו בסגנון פודאקאסט!
לצורך המחשה, עשיתי ניסוי קטן ופשוט העתקתי והדבקתי לו את התוכן של הניוזלטר, בלי שום פרומפט נוסף:
מה דעתכם? לדעתי חמוד ממש. כלומר הוא הפך את זה מניוזלטר לדיון על אמנות ובינה מלאכותית אבל זה עשוי לא רע בכלל…אני לא חושב שזה אפוי עד הסוף, בעיקר כי אין אפשרות לערוך את התוצר, אבל זה בהחלט מגניב!
רוצים לנסות גם?
היכנסו לNotebookLM בלינק הזה
צרו מחברת חדשה והוסיפו את הקבצים או הטקסט שאתם רוצים
לחצו על Notebook Guide בפינה הימינת התחתונה
בחלון שנפתח לחצו על כפתור Load.
סיכום אירוע האייפון של אפל.
השבוע התקיים אירוע האייפון השנתי של אפל בו אפל הציגה את הדגמים החדשים שלה, אייפון 16 ואייפון 16 פרו. כצפוי חלק גדול מהאירוע עסק ב-Apple Intelligence ויכולות ה-AI במכשיר. החדשות הקצת מאכזבות הן שחלק גדול מהיכולות שהם דיברו עליהם יושקו רק לקראת סוף השנה.
מה עוד היה לנו שם? איירפודס חדשים, שעון חדש, כפתור AI למצלמה ועוד הרבה חידושים שכבר ידענו עליהם. אם אתם רוצים לקרוא יותר לעומק על ההכרזות יש המון כתבות באינטרנט ואם אתם רוצים להתעמק יותר ברמה האסטרטגית אני ממליץ לקרוא את הבלוג שבן תומפסון כתב על זה.
מה שאותי הכי מעניין לראות זה האם אפל תצליח ליצור FOMO מספיק גדול שיגרום למשתמשים שלה לשדרג למכשירים החדשים בשביל היכולות האלה מוקדם מהצפוי ואת זה נדע בהמשך השנה ובדוחות הבאים שלה…
עוד עדכונים:
למי שעדיין לא התנסה ב-Cursor אז שחר גולן האלוף יצר סרטון הדרכה בעברית! באופן כללי אני ממליץ על ערוץ היוטיוב שלו שמכיל סרטונים מעמיקים ומעניינים בהרבה נושאים.
בתזמון מושלם לניוזלטר מהשבוע שעבר, חברת Replit השיקו את “Replit Agent”, כלי שמסוגל לבנות פרוייקטי תוכנה שלמים כולל כולל התקנה של ספריות. לצערי לא הגעתי לעסוק בזה בכלל, הנה שרשור עם הרבה דוגמאות. זה נראה כמו גיים צ’יינג’ר ואני מקווה להתנסות בזה ולכתוב עליו בהמשך.
השבוע היה סיפור דיי מטורף שהסעיר את קהילת ה-AI על מודל Reflection 70B שלכאורה עקף את כל המודלים הגדולים ובסוף התגלה כבלוף. הנה שרשור יחסית מקיף בנושא.
חברת אדובי צפויה להשיק מודל וידאו חדש בקרוב, נראה דיי מבטיח.
עד כאן להיום! אם קיבלתם ערך מהניוזלטר מוזמנים לשתף עם חברים שיקבלו גם.
שיהיה סופשבוע שקט
אמיתי