התחרות מעלה הילוך: האם ג'מיניי יצליח לעקוף את ג'יפיטי?
וגם: ג'יפיטי מקבל זיכרון, סלאק מצטרפת לחגיגה ועוד כמה דברים מעניינים שקרו השבוע
עוד שבוע עבר והמון דברים חדשים קורים! באמת שגם לי קשה לעקוב. הוספתי פינה חדשה עם קישורים לכתבות ופוסטים שלדעתי מעניינים אבל לא הספקתי להתעמק בהם.
והשבוע בתפריט:
רשמים ראשונים מGemini Advanced
צ’אטג’יפיטי מקבל זיכרון ורוצה להכיר אתכם
סלאק מצטרפת לחגיגה
עוד עדכונים מעניינים מהשבוע
רשמים ראשונים מ-Gemini Advanced: האם זו תחילתו של מהפך?
במשך למעלה משנה ChatGPT הצליח לתפוס את המקום הראשון והבלתי מעורער של מודלי השפה ולהיות תמיד צעד אחד לפני המתחרים.
עכשיו בפעם הראשונה זה מתחיל להשתנות.
אחרי שגוגל התמהמהו, עשו כמה טעויות ולא מעט פאדיחות ביום חמישי הם סוף סוף התעשתו על עצמם והשיקו את Gemini Advanced, המודל החזק ביותר שלהם שמהווה תחרות אמיתית לצ'אטגי'פיטי.
אבל האם Gemini Advanced באמת ברמה של ג'יפיטי?
עוד מוקדם לקבוע בוודאות, אבל עושה רושם שיש פה תחרות צמודה.
פרופסור Ethan Mollick , מרצה באוניברסטית סטנפורד בנושא AI ואחד הכותבים שאני הכי מעריך קיבל גישה לGemini Advanced כבר לפני חודש וחצי וניסה אותו על משימות שונות, הנה הבלוג המלא שלו.
המסקנה שלו היא שהמודלים ברמה דומה כאשר ג'יפיטי מוביל בתחום של כתיבת קוד ומשימות מורכבות וג'מיניי מוביל בחיפוש מידע וניסוח טקסטים שנשמעים אנושיים, גם מהניסיון הקצר שלי בשבוע האחרון התחושה היא שג’מיניי טוב יותר בניסוח טקסטים.
יש גם ביקורות פחות טובות, בעיקר על זה שהוא מסרב לענות על חלק מהשאלות ועל יכולות כתיבת הקוד שלו. גם אם זה נכון, אני יוצא מנקודת הנחה שזו זהירות של התחלה וישתפר בקרוב.
המודל הזה היה התנאי ההכרחי על מנת שגוגל תוכל להתחרות בOpenAI ועכשיו שהוא יצא היא יכולה להשתמש בכוח ובדאטה העצום שלה על מנת לחדור לשוק, וזה בדיוק מה שהיא מנסה לעשות. הנה שלוש החלטות מוצריות מעולות שהם לקחו:
לתת Free trial – בסופו של דבר לכל מוצר יש פייפליין. לגוגל יש 1.8 מיליארד משתמשים ומספיק שהם יצליחו לקנברט 10% מהם והם כבר עקפו את ג'יפיטי. גוגל החליטו ללכת על מודל של Free trial לתקופה של חודשיים כדי לאפשר לכל המשתמשים שלהם להתנסות במוצר ולהיחשף ליכולות שלו.
זה מהלך חכם גם מכיוון שהם לא פונים רק למשתמשי ChatGPT plus שאולי עדיין מתנדנדים אלה גם למיליוני המשתמשים הלא משלמים שעובדים עם ג'יפיטי 3.5 ומבחינתם זה יהיה שדרוג מאד משמועתי.
לבנות Bundle – גוגל חיברו את המנוי של ג'מיניי לשירות Google one שמאפשר אחסון של 2 טרה בייט בכל האפליקציות שלהם. מכיוון שרוב המשתמשים צריכים גם שטח אחסון לתמונות ולמסמכים שלהם הבאנדל הזה נותן להם עוד סיבה ללכת עם גוגל.
להטמיע אותו בGoogle Workspace – זה לדעתי יהיה הגיים צ'יינג'ר. אני לא מדבר רק על הכפתור שמנסח תשובה למייל שזה משהו שגם תוספי ג'יפיטי עושים, אלא על אינטגרציה הרבה יותר עמוקה.
ברגע שג'ימיניי מחובר לג'ימייל הוא מסוגל ללמוד מתוך את סגנון הכתיבה שלי, לקבל קונטקסט מכל השיחות וכך לכתוב אימיילים הרבה יותר מדוייקים. אותו דבר נכון גם לגבי גוגל דרייב, מסמכים ומצגות בסליידס.
בנוסף, עושה רושם שגוגל למדו כמה דברים מOpenAI ונראה שהצוות שעובד על ג'מיניי נכנס לStartup Mode. הם מבקשים מהיוזרים פידבק באופן קבוע, מודעים לבעיות שיש ומעדכנים על מה הם עובדים, זו הפעם הראשונה שאני רואה את גוגל במוד כזה (ראו טוויט לדוגמה).
ממליץ לעקוב אחרי Jack Krawczyk לקבל עדכונים בלייב על השיפורים שהם מוסיפים.
לסיכום:
גוגל עשתה צעד משמעותי שהחזיר אותה חזרה לתחרות וכרגע הכל פתוח. מה שיכול להטות את המאזניים בחזרה לOpenAI זה אם הם ישחררו מודל חדש שיעקוף את Gemini Ultra בצורה משמעותית.
יש עוד היבט חשוב לתחרות והוא כוח החישוב. מי שתיקח את כל הקופה היא גם החברה שיש לה כיסים עמוקים יותר כדי לאמן את המודלים הבאים ופה לגוגל יש יתרון. נראה שגם OpenAI מבינים שהם נמצאים בעמדת נחיתות ולכן המנכ"ל סם אלטמן יוצא בגיוס של סכום דמיוני של 5-7 טריליון (!!!) דולר בשביל לייצר שבבים בעצמם, אבל זה כבר לפוסט נפרד.
איזו תקופה מעניינת!
אם אתם רוצים לנסות בעצמכם הנה הלינק לג'מיניי: https://gemini.google.com/app יש לכם חודשיים בחינם, נצלו אותם.
ג'יפיטי רוצה להכיר אתכם טוב יותר
השבוע OpenAI הוציאו פיצ'ר חדש שמבחינתם עדיין מוגדר כ"ניסוי לקבוצה קטנה של משתשמשים". הפיצ'ר מאפשר לצ'אט ללמוד להכיר אתכם מתוך השיחות במטרה לייצר פרסונליזציה בתשובות.
איך זה עובד?
בדומה לCustom Instructions שמאפשר לכם להוסיף לג'יפיטי מידע קבוע עליכם, הצ'אט מייצר לעצמו סוג של פרופיל שמורכב ממשפטים שהוא הבין לגבי מי אתם ומה ההעדפות שלכם.
נשמע קצת מפחיד, לא?
כן, קצת. אף אחד לא אוהב שעוקבים אחריו ובמיוחד לא שהוא לא יודע איזה חלקים מהשיחות נשמרים ואיזה לא. על מנת להתמודד עם הבעיה הזו הם נתנו למשתמשים אופציה של Opt out וגם אופציה להיכנס לזיכרון כדי לראות את המידע שנשמר ולערוך אותו.
בנוסף הם הוסיפו אופציה של Temporary Chat שבה הצ'אט לא לומד עליכם, בדיוק כמו Incognito בדפדפן.
הטייק שלי:
זה פיצ'ר מתבקש, במיוחד לאור התחרות מצד Gemini. הבעיה שאת הקרב על המידע האישי שלנו OpenAI דיי הפסידו מראש לגוגל.
בסרטון הם מציגים משפטים שהצ'אט שמר כמו "הוא אוהב לטייל" או "מעוניין להתחיל דיאטת בריאות בקרוב" שזה אכן מידע שיכול להיות שימושי אף הוא לא מתקרב למה שגוגל יודעת עלינו.
גוגל לא צריכה לדעת שאני אוהב לטייל כי יש לה את כל היסטוריית הטיולים שלי כולל באיזה מסעדות ואתגרים ביקרתי ולא צריכה לדעת שאני אוהב בריאות כי יש לה את כל היסטוריית החיפוש שלי ב15 שנה האחרונות. ועוד לא התחלנו לדבר על אינטגרציה לג'ימייל ולמסמכים שלנו...
בכל מה שקשור לדאטה ופרסונליזציה OpenAI לא יכולה להתחרות בגוגל וכדי להמשיך להוביל הם חייבים להוציא מודל חזק יותר ולנצח בחזית הטכנולוגית, אני מאמין שזה מה שהם יעשו בקרוב.
באיחור אופנתי גם סלאק מצטרפת לחגיגה
וזה לא סתם עוד מוצר שמוסיף AI כגימיק, זה אחד היוס קייסים הכי רלוונטיים, במיוחד למי שעובד בארגון גדול ומתמודד עם ת'רדים אינסופיים.
מהסרטון נראה שהם עשו עבודה יוצאת מן הכלל ומעבר לסיכום של ת'רדים שזה האובייס הם הוסיפו אפשרות לתשאל ערוצים בשפה חופשית שזה גם פיצ'ר מעולה ומאד שימושי.
חשוב להגיד - הפיצ'ר הזה בתשלום (שעדיין לא ברור כמה הוא) והשאלה הגדולה היא האם חברות יסכימו לשלם על זה?
עכשיו שגם מיקרוסופט וגם גוגל מנסות למכור לנו תוספי AI לWorkspace מרגיש שמתחיל להיות שם צפוף ובכלל לא בטוח שחברות יסכימו לשלם לכמה חברות שונות.
גם מבחינת הדאטה לחברות עדיף שיהיה ספק AI אחד שמרכז דאטה מערוצים שונים ואפשר לתשאל אותו ולא AI נפרד לכל מוצר שלא מדברים אחד עם השני.
יש לי תחושה שבסופו של דבר זו תחרות של The winner takes it all וממש מעניין אותי לראות איך התחום הזה יתפתח...
הנה עוד כמה דברים מעניינים שקרו השבוע:
👈אנבידיה, שהפכה ללא ספק לאחת החברות המובילות בתחום משיקה צ’אט שמאפשר להריץ מודלים באופן לוקאלי על המעבדים שלה גם ללא חיבור לאינטרנט.
זו אופציה מעניינית לארגונים שמאד חשוב להם אבטחת המידע כמו חברות ביטחוניות וממשלתיות. אגב, אתם לא חייבים את אנבידיה בשביל להריץ מודל לוקאלי, אני הרצתי מודל עם LM studio וזה הרבה יותר פשוט ממה שחשובים וגם מאפשר גישה להמון מודלים פתוחים כולל כאלה “לא מצונזרים”, אולי אכתוב על זה מדריך בהמשך.
👈אנרדיי קרפת’י, אחד החוקרים הכי מוכרים בתחום ה-AI שכיהן בעבר גם כמדען הראשי של טסלה הודיע השבוע שהוא עוזב את OpenAI ויוצא לדרך עצמאית. השמועה היא שהוא מתכוון לקחת חלק פעיל בקהילת המודלים הפתוחים מה שיכול לתרום לשיפור מהיר יותר שלהם. אגב, אם אתם רוצים להבין איך מודלי שפה עובדים אני מאד ממליץ על ערוץ היוטיוב שלו וספיציפית על הסרטון הזה שמתאים גם לאנשים ללא ידע בתכנות.
👈מארק צוקרברג עולה להתקפה נגד אפל בסרטון חדש בוא הוא מעלה טיעונים מאד מעניינים לגבי היתרונות של Apple vision pro אל מול Quest, המוצר המתחרה של מטא.
אם אהבתם, מוזמנים לשתף עם חברים.