איך ליצור תוכן ויראלי
מידג'רני בחינם, אידאוגרם 2, איך ליצור תוכן ויראלי, העוזר האישי של גוגל, איך לאמן מודל של עצמכם ועוד עדכונים מהשבוע
אהלן חברים, כאן אמיתי בונה.
ברוכים הבאים לניוזלטר בנושא AI ופרודוקטיביות והשבוע:
החל מאתמול: שני מחוללי התמונות הטובים בשוק זמינים בחינם.
הסיפור (המדהים) של הסרטון שיצרתי בשבוע שעבר והתפוצץ באינטרנט.
רעיונות וטיפים ליצירת תוכן וידאו ויראלי עם כלי ו-AI.
התרשמות ראשונית מהעוזר הקולי של גוגל -Gemini Live. האם הוא הצליח לנצח את העוזר של OpenAI?
מדריך: איך לאמן מודל על תמונות של עצמכם בכמה דקות.
עוד עדכונים מעניינים מהשבוע.
אם זו הפעם ראשונה שלכם פה תוכלו למצוא את כל הפרסומים הקודמים לקריאה כבלוג בקישור הזה.
תמונות לכולם - בחינם!
אם עד היום לא ניסיתים מחוללי תמונות, אז נגמרו התירוצים. אתמול היו שתי הכרזות גדולות ומשמעותיות מהחברות המובילות בתחום:
חברת Ideogram, מחולל התמונות של יוצאי גוגל, השיקו את גרסה 2 עם יכולות ריאליזם מרשימות מאד ויש גם אופציה חינמית. כאן מנסים.
מידג’רני, שכנראה נכנסו ללחץ מ-FLUX (ובצדק) סוף סוף נגמלו מהדיסקורד המזעזע והשיקו את ממשק יצירת התמונות בגרסת ה-Web לכולם!
בנוסף הם פתחו מחדש את האפשרות לייצר תמונות בחינם לכולם (גם למי שכבר יצר בעבר). כאן מנסים.
מ-3 שעות עבודה ל-2 מיליון צפיות 🤯
הסרטון ששיתפתי בשבוע שעבר התפוצץ באינטרנט בצורה שלא דמיינתי:
ערוץ האינסטגרם Evolving AI, ערוץ ה-AI הכי גדול באינסטגרם עם 1.8M עוקבים - פרסם אותו כסרטון היומי שלו.
בגדול זה מה שקרה:
👈 שיתפתי בלינקדאין וקיבל דיי הרבה שיתופים.
👈 מישהו לקח אותו לטוויטר ושם הוא הפך לויראלי ושותף עלי ידי חשבונות עם שני מיליון עוקבים כמו Massimo ו-Science Girl (גיליתי על זה רק אחרי יומיים).
👈 אתמול פנו אלי מ-Evolving AI וביקשו לשתף אותו בערוץ שלהם.
נכון לעכשיו ספרתי מעל 2.5 מיליון צפיות!
עכשיו החלק הכי מדהים בסיפור הזה הוא שלקח לי רק 3 שעות להכין אותו והעלות היתה 15$.
כמה מסקנות מהירות:
1. שימוש בכלי AI מקצר את תהליכי הקריטיב ומאפשר לעשות בשעות מה שפעם היה לוקח ימים.
2.לא להתפשר על הטאצ' האחרון כי אף פעם אי אפשר לדעת לאן התוכן שלנו יגיע.
כשסיימתי לערוך את הסרטון, לפני שפירסמתי אותו, חשבתי על כמה דברים שאני רוצה לשפר שיכולים לשדרג אותו (בעיקר לחדד יותר את המסרים בטקסטים) והחלטתי לרדת מזה כי לא היה לי זמן.
3.עולם יצירת התוכן והקריאטיב משתנה לנו מול העיניים. החסמים של להפוך את הרעיונות שלנו לתוצרים יורדים בקצב מסחרר ונראה שיצירתיות תיהיה מיומנות חשובה מאד בעתיד הקרוב.
אגב, למקרה שפיספסתם הנה הסרטון שהכנתי שמלמד איך יצרתי את הקליפ.
איך ליצור תוכן וידאו ויראלי בעידן ה-AI?
סרטוני ה-AI מתחילים לצוץ כמו פטריות אחרי הגשם.
אבל בת’כלס - למה זה טוב? ואיך אפשר למנף אותם לטובת החברה או העסק שלנו?
אנחנו נמצאים בתקופת מעבר, בה הטכנולוגיה כבר מתחילה להבשיל, אבל עדיין קשה להשתמש בה כתחליף לשחקנים אנושיים.
לכן, לדעתי אחד השימושים הכי מעניינים בכלים האלה הוא ליצור תוכן ויראלי שיביא אינגייג’מנט ו-Eye balls למוצר או לשירות שלכם. זה כמובן צריך להתאים לערכי המותג ולא מתאים לכולם, אבל למי שכן רוצה לרכב על הגל הזה - יש פה הזדמנות שלא תחזור על עצמה.
שאלת מיליון הלייקים: איך עושים את זה?
על מנת לענות על השאלה הזו החלטתי לעשות מחקר קטן. צללתי למעמקי הReddit והטוויטר וניסיתי לנתח מה משותף לסרטונים הויראלים ביותר.
הנה התובנות שעלו לי:
1.שחקו על הגבול בין פייק למציאות.
המושג “Uncanny Valley” (עמק המוזרויות”) נתבע לראשונה ב-1970 על ידי פרפוסר יפני לרובוטיקה בשם מסהירו מורי. זו השערה שמדברת על כך שהעתקים מלאכותיים אשר דומים לבני אדם באופן כמעט מושלם, אולם לא לחלוטין, גורמים לאנשים הצופים בהם תחושה מטרידה ולא נוחה. מאז התחום נחקר בכמה מחקרים שאיששו את ההשערה הזו.
כלומר: אם זה משהו שנראה רובוטי לגמרי - אנחנו דיי אדישים אליו.
אם זה משהו שנראה אמיתי לגמרי - אנחנו מתחברים אליו רגשית.
כל מה שביניהם - מעורר אצלנו תחושות אי נוחות.
ואיך זה קשור לויראליות? הרבה מאד מהסרטונים שהצליחו להיות ויראליים הם אלה ששיחקו על הגבול הזה והצליחו קצת לבלבל אותנו ולסקרן אותנו.
זה יכול למשל להיות סרטון שמתחיל עם וידאו ריאליסטי ואז הופך ל-AI כמו הסרטון הדבילי הזה שהגיע ל-10 מיליון צפיות, או סרטון שמראה אלמנטים אנושיים ביחד עם דברים יותר סוריאליסטים כמו הסרטון המדהים של Living Hybrids שפרסמתי בעבר.
גם הסרטון הויראלי שלי הוא דוגמה למשחק על הגבול הזה.
איך מיישמים? נסו לבסס את הסרטונים שלכם על דברים ריאליסטיים. זה יכול להיות תמונות ריאליסטיות שיצרתם או תמונות וסרטונים אמייתיים ותנסו לחשוב על קונספט מצחיק ויצירתי שמשחק על הגבול בין העולמות.
2.חפשו את "הדבר הבא".
למרות שאני נתקל בעשרות סרטונים בשבוע, 90% מהם לא מחדשים לי או מרגשים אותי. הרבה פעמים הם מאד דומים למשהו שכבר ראיתי, רוכבים על טרנד שכבר רץ תקופה או פשוט משהו גנרי מדי.
אבל מדי פעם, אני רואה משהו שפשוט מעיף לי את המוח. זה מה שקרה לי למשל עם הדמויות הריאליסטיות שנוצרו עם FLUX שראיתי בטוויטר. כשזה קורה - אני יודע שהיום בערב אני הולך לנסות אותו בעצמי.
אגב, לדעתי זו הסיבה המרכזית שהסרטון שלי הצליח. הרעיון והמסר גם היו חשובים, אבל אם הייתי עושה את אותו הסרטון עם דמויות שלא נראות ריאליסטיות הוא כנראה לא היה מצליח אותו הדבר.
השבוע זה קרה לי פעם נוספת שנתקלתי בסרטון של היוצר (המוכשר בטירוף)Nimrod Saunders. הוא קיבל גישה מוקדמת ל-Ideogram 2 ויצר תמונות ריאליסטיות, אחר כך הפך אותן לוידאו עם Runway ובסוף יצר קליפ עם שיר שיצר בSuno. לפחות בתחושה שלי, כמה מהדמויות בסרטון הזה הן רמה אחת מעל כל מה שראיתי לפני.
איך מיישמים? נתקלתם במשהו חדש שהדהים אתכם? תבינו איך לעשות את זה בעצמכם, תחשבו על רעיון ותיצרו משהו וכמה שיותר מהר. הטיימינג פה הוא חשוב כי כנראה שתוך כמה שבועות ואולי אפילו ימים זה יהפוך להיות כבר סטנדרטי.
3.קבלו את המוזרות באהבה.
סוג אחד של סרטונים שממש מתפוצצים הם סרטונים מ-א-ד מוזרים ודבילים להחריד. אני קורא להם "תאונות AI" כי הרבה פעמים זה מרגיש שהם נוצר בטעות תוך כדי עבודה בלי יותר מדי תכנון מראש. זה קצת מזכיר לי את סרטוני ה"Fail compilation" הויראליים של אנשים נופלים בכל מיני סיטואציות הזויות והפעם היו מאד פופולריים.
לדוגמה הנה אחד שרץ חזק בReddit והנה עוד אחד שהתפוצץ בטוויטר.
איך מיישמים? ברגע שאתם כבר מייצרים סרטונים עם Runway או Kling וקיבלתם משהו מוזר שלא רציתם - אל תזנחו את זה מיד, יכול להיות שיצרתם סרטון ויראלי בלי שהתכוונתם.
4.וידאו Memes.
Memes הם ללא ספק אחת הדרכים הכי טובות ליצור אינגייג'מנט ברשתות החברתיות.
לכן, באופן לא מפתיע, אחת הדרכים הפשוטות לייצר ויראליות הוא לרכב על הטרנד הזה עם וידאו memes . למה זה עובד? קודם כל כי זה מצחיק וגם כי יש משהו בזה שכבר ראינו אותם שישר מושך אותנו.
יש מלא דוגמאות באינטרנט אבל הדוגמה האהובה עלי היא הסרטון הזה שמחבר 20 memes ביחד!
איך מיישמים? קחו את הmeme האהוב עליכם ותחשבו על טייק מצחיק שאפשר לעשות עליו, או שסתם תזקרו אותו לRunway ותראו מה קורה…
איך לאמן מודל על התמונות של עצמכם בקלות
מאז ההשקה של מודל FLUX והיכולת לאמן מודל על התמונות של עצמנו בקלות, הפיד התמלא בפוסטים של אנשים שיצרו תמונות סופרמן של עצמם.
ת'כלס - אם אפשר אז למה לא? זה בסך הכל נחמד שאפשר לייצר את עצמנו בכל מיני סיטואציות בלחיצת כפתור.
את היכולת לאמן מודל על התמונות של עצמי כבר ניסיתי לפני כמעט שנה עם Artflow.io, אבל בזכות מודל FLUX אפשר לעשות את זה באיכות יותר טובה ובעלות יחסית נמוכה.
למה זה שימושי? האמת שזו שאלה טובה. חוץ מליצור תמונת פרופיל מרוטשת וקצת להשוויץ, לא מצאתי יותר מדי רעיונות.
ניסיתי לחשוב על משהו יותר מעניין שאפשר לעשות עם זה, אז אימנתי מודל של “לירן חולצה אפורה”.
בהתחלה חשבתי שאצליח להוסיף אותו בכל האירועים ההיסטורים החשובים וליד מפורסמים, אבל גיליתי שזה לא כל כך פשוט.
בגלל שהמודל עבר Fine tunning על התמונות שלו נוצר מצב שכשאני מנסה להוסיף אותו ליד דמויות אחרות כמו דונלד טראמפ או טיילור סוייפט הדמות הנוספת מקבלת קצת את הפרצוף שלו או, שהוא מופיע כמה פעמים… לקבל את המוזרות באהבה כבר אמרנו, לא?
אז בא לכם להיות גם סופרמן או סופרוומן? הנה מדריך מהיר:
נכנסים לקישור הזה באתר Fal.ai
טוענים 10 דולר בקרדיט (5 דולר לאימון ועוד 5 דולר שיהיה לכם לתמונות)
מעלים 12-20 תמונות שונות שלכם - תמונות מגוונות מזוויות שונות, תאורה שונה, מקומות שונים (זה החלק הכי קשה בת'כלס).
לוחצים על More כדי לפתוח באפשוריות נוספות ובשדה Trigger Word בוחרים שם שיזהה את הדמות שיצרתם ובעזרתו תוכלו להוסיף את הדמות הזו לתמונה ברגע שתרצו.
מחכים רבע שעה וזהו - יש לכם מודל Flux עם LoRA של עצמכם!
ראש בראש: האם העוזר הקולי החדש של Google יצליח לנצח את ChatGPT בתחרות “ספירה מהירה”?
בזמן שאני מחכה לעוזר הקולי של ChatGPT בקוצר רוח חיכתה לי הפתעה דווקא בגזרה של Gemini. גוגל נתנו לי גישה מוקדמת לנסות את העוזר הקולי Gemini Live שמחליף את Google Assistant וצפוי להיות “הסירי של אנדרואיד” בשנים הקרובות.
הנה המסקנות ראשוניות שלי:
סך הכל מגניב מאד. אפשר לקטוע אותו באמצע הדיבור והוא מגיב לא רע בכלל. התחלתי להתייעץ איתו על דברים מדי פעם ומצאתי את זה מאד שימושי.
עם זאת, היתרון המשמעותי שאני מצפה לראות אצל גוגל לעומת OpenAI הוא האינטגרציה למערכת ההפעלה שתאפשר לבצע פעולות במכשיר בעזרת פקודות קוליות - שכרגע עדיין לא פעילה.
בנוסף, בדומה ל-ChatGPT גם כאן העוזר הוא קולי בלבד ללא היכולות לפתוח את המצלמה. אני חושב שברגע שתיהיה לו את היכולת לראות הוא יהיה בליגה אחרת לגמרי…
חשבתי איך לאתגר אותו ואז נזכרתי בסרטון של העוזר של ChatGPT שסופר עד 50 בקצב היסטרי ורציתי לבדוק אם ג’מיניי יצליח לעמוד בקצב.
התוצאות? תשפטו בעצמכם:
ספוילר: נראה שמשהו שם עוד לא אפוי עד הסוף…
עוד עדכונים:
Suno מככב במצעדים: לפי מגזין Guardian שיר שנוצר בSUNO בשם "Verknallt in einen Talahon" (מאוהב בטאלהון), פרודיה המשלבת מילים עכשוויות עם מוזיקת שלאגר פופ משנות ה-60, והגיע למקום ה-48 במצעדי המוזיקה בגרמניה.
האמת? זה לא מפתיע אותי בכלל, אחרי ששיחקתי קצת עם הגרסה האחרונה שלהם אני מאמין שזה עניין של חודשים עד שנראה שירים גם במקומות הראשונים.מיקרוסופט שיחררה מודל בינה מלאכותית חדש וקומפקטי בשם Phi-3.5-MoE, שהוא הכי טוב לגודלו ומתחרה ביכולות של מודלים גדולים בהרבה. זה מעניין כי במקביל לתחרות על המודל הטוב ביותר יש תחרות נוספת המודל הקטן, המהיר והאפקטיבי ביותר שיכול למשל לרוץ על טלפון נייד.
וואטסאפ מוסיפה למשתמשים בארה"ב את היכולת ליצור תמונות בתוך הצ'אט בעזרת הוספת המילה Imagine בתוך הטקסט, או במילים אחרות - אם חשבתם שהיו האינטרנט כבר מוצף בתמונות AI, עוד לא ראיתם כלום…
חברת Unitree Robotics השיקה גרסת ייצור של רובוט הומנואידי בשם G1 במחיר של 16,000 דולר. הוא מציע יכולות מתקדמות במחיר נמוך משמעותית ממתחרים, ומיועד בעיקר למחקר ופיתוח בתחום הרובוטיקה, כאשר החברה מתכננת להשיק גרסה משופרת בעתיד הקרוב.
עד כאן להיום! אם יש לכם חברים שיאהבו את התוכן הזה אתם מוזמנים לשתף בלינק הבא:
שיהיה סופשבוע שקט
אמיתי
אחלה סיקור
תודה
חחחח גדול אהבתי שהדלקת אותה עם "צ'אט ג'יפיטי עושה את זה הרבה יותר מהר"
ואת האנחה בסוף הייתה במקום