איך לגרום לגי'פיטי לכתוב בסגנון שלך
וגם: תובנות מההרצאה באוניברסיטה, איך בניתי מוצר בפחות משתי דקות ועוד עדכנים
אהלן חברים! והיום בניוזלטר:
איך לגרום ל-ChatGPT לכתוב בסגנון שלי
תובנות מההצראה שהעברת השבוע באוניברסטת רייכמן
לבנות מוצר בשתי דקות?! אפילו צ'אק נוריס לא היה מצליח 🤠
עוד כמה עדכונים על השקות מודלים חדשים
איך לגרום ל-ChatGPT לכתוב בסגנון שלי
אחד האתגרים בעבודה עם ChatGPT לצורך כתיבה היא העובדה שהוא משנה את סגנון הכתיבה שלנו לסגנון שלו, שלרוב נשמע דיי גנרי ורובוטי.
כשעובדים איתו באופן קבוע, מתחילים לזהות את המשפטים הקבועים שלו באימיילים ופוסטים וזה הופך להיות קצת נדוש.
אז איך אפשר להתמודד עם התופעה?
פשוט מאד: ללמד אותו מה סגנון הכתיבה שלנו ואז לבקש שיכתוב כמונו, משימה שלכאורה נשמעת פשוטה עבור מודל *שפה* גדול.
אבל רגע, בואו נלך צעד אחד אחורה,
האם אנחנו יודעים בכלל להגדיר את סגנון הכתיבה שלנו?
כשאני ניסיתי לענות על השאלה הזו, הבנתי שאין לי סגנון אחד קבוע.
כשאני כותב אימייל לשותף אמריקאי אני כותב בסגנון פורמלי, לקולגה בארץ בסגנון קצת יותר קז'ואל, כשאני כותב יוזר סטוריז בג'ירה אני משתמש בשפה טכנית יותר ופוסטים אני כותב בשפה יותר שוטפת ומתלהבת.
אז איך ניתן להגדיר את הסגנון שלי?
אין לי תשובה חד משמעית. המסקנה שאני הגעתי אליה היא שמדובר בניואנסים: מילים מסוימות שחוזרות על עצמן, שפה פשוטה ללא ז'רגון מסובך, וכנראה עוד כמה דברים שאני לא מצליח להגדיר באופן מדויק.
כאן בדיוק הצ'אט נכנס לתמונה. כפי שאמרנו קודם, הוא מודל שפה ומצטיין בהבנה וניתוח של שפה, אפילו יותר טוב מרוב בני האדם.
הרעיון הוא כזה: לשלוח לו דוגמאות של טקסטים שכתבתי ואז להיעזר ביכולות שלו על מנת לזקק מתוכם את הסגנון ואת הטון שלי באופן שניתן לתיאור במילים, או יותר טוב כהנחיות,
כך תעשו זאת צעד אחר צעד:
אחרי שאספתם כמות מכובדת של טקסטים שלדעתכם משקפים את הסגנון שלכם, השלב הבא הוא לשלוח אותם לצ'אט עם פרומפט מתאים.
הנה הפרומפט שאני הגעתי אליו ועובד לי דיי טוב (אין לי ספק שניתן עוד לשפר אותו):
As an expert in language mimicking, you are able to understand how to mimic a writer's style and tone of voice. The following are a few examples of my writing style:
### References ###
[הדבק דוגמאות כאן]
### Instructions ###
Write instructions for a language model attempting to mimic my writing style and tone of voice. Focus on the wording and mention specific words I'm using.
The output should contain a few paragraphs of instructions that a language model can follow.
עכשיו תקבלו תיאור של הסגנון שלכם שלרוב יהיה קצת ארוך מדי ותצטרכו להמשיך לזקק אותו ביחד עם הצ'אט עד שתגיעו לתיאור שאתם מרוצים ממנו.
השלב האחרון הוא "ללמד" את הצ'אט את הסגנון שלכם. פה יש כמה אפשרויות:
אפשרות ראשונה:
להעתיק ולשמור ב-Notes. כך תוכלו להשתמש בפרומפט הזה מתי שאתם צריכים, לפי הצורך, וגם בצ'אטים אחרים כמו קלוד, ג'מיניי וכו'.
אפשרות שנייה:
להוסיף אותו ל-Custom Instructions. אם אתם משתמשים בצ'אט כמעט תמיד לאותן משימות (למשל, שימוש עסקי בעבודה), תוכלו להוסיף להוראות שלו את תיאור הסגנון שלכם. היתרון של הדרך הזו היא שלא צריך לזכור כלום וזה עובד על מצב טייס אוטומטי.
אפשרות שלישית:
לייצר Custom GPTs עם סגנון הכתיבה שלכם - זו האופציה הכי טובה ומומלצת, משתי סיבות:
1. אפשר לייצר כמה GPTs לשימושים שונים בסגנונות שונים (אחד למיילים, אחד לפוסטים וכו')
2. בניגוד לCustom Instructions שמוגבלות ל-1500 תווים ומצריכה לתמצת, כשמייצרים GPTs אפשר להוסיף הרבה יותר טקסט. חשוב מכך - תוכלו ממש להדביק לו כמה דוגמאות לטקסטים בתוך הפרומפט שלו וכך להגיע לתוצאות הרבה יותר מדוייקות.
מה למדתי באוניברסיטה
השבוע העברתי הרצאת אורח בנושא Generative AI בקורס לחדשנות ומהפכות טכנולוגיות בתואר ביזמות ומדעי הנתונים באוניברסיטת ברייכמן.
הנה כמה תובנות שעלו לי בעקבות ההרצאה:
אני ממש אוהב לדבר על בינה מלאכותית ומודלי שפה גדולים ויכול לחפור על הנושא גם 10 שעות בכיף, לכן החלק המאתגר היה להחליט מה נכנס להרצאה של שעה ומה ירד בעריכה.
בסופו של דבר החלטתי להתמקד בעיקר בחיבור לפרקטיקה ובדיעבד זו הייתה החלטה נכונה כי הפידבקים על זה היה מעולים, אבל המסקנה שלי היא שהנושא צריך להילמד במסגרת קורס אקדמי מלא ואולי אפילו כמה קורסים.
קראתי לאחרונה שבאוניברסיטאות המובילות בארה"ב הסילבוס של התואר במנהל עסקים עובר שינוי מהותי בתכנים כדי להתאים את עצמם לשינויים ואני מאמין שבקרוב מאד נראה את השינוי הזה קורה גם בארץ ושרייכמן יהיו בין הראשונים שיעשו את זה.
מודלי שפה כמו ChatGPT מייצרים הזדמנויות חדשות לסטודנטיות וסטודנטים ולא רק כי הם עוזרים להם.ן לסיים לכתוב את העבודות מהר יותר וללכת לים.
בניגוד למהפכות קודמות בהן הטכנולוגיה היתה נגישה רק למעטים שעבדו בחברות הגדולות או חקרו את התחום, אחד המאפיינים של מהפכת ה-AI היא שלכל אחת יש גישה לכלים האלה במרחק של קליק.
בזכות הנגישות הזו, גם סטודנטיות או בוגרות תואר ללא ניסיון יכולות לצבור ניסיון וידע בתחום אם רק יקדישו לכך מספיק זמן והשקעה. אני חושב שאלה שינצלו את ההזדמנות הזו במהלך התואר וילמדו את עצמכם יכולות כמו אופטימיזציה של פרומפטים, כתיבת קוד וניתוח דאטה בעזרת הצ'אט ויתנסו בבניית GPTs ומוצרים פשוטים, יקבלו יתרון משמעותי בתהליך חיפוש העבודה וגם לאחר מכן גם בתפקידים שיעשו.
מכיוון שהתחום משתנה כל כך מהר וסביר להניח שעד סיום התואר חלק ממה שדיברתי עליו כבר לא יהיה רלוונטי, ניסיתי לחשוב איך אני נותן להם "את החכה ולא רק את הדג" ומה המסר המרכזי שהייתי רוצה להעביר מעבר לחומר המקצועי.
לכן, בחרתי לסיים את ההרצאה בשקף עם הציטוט הזה של אלברט איינשטיין. אני חושב שסקרנות ותשוקה ללמוד הן בין התכונות הכי חשובות בימינו.
כלים כמו צ'אג'יפיטי 4 (ובקרוב גם 5 ואז 6…) שזמינים היום לכל אחת ואחד, פותחים עבורנו יכולות חדשות שלפני שנה רק יכולנו לדמיין. המרחק בין הרעיון למוצר מתקצר משמעותית והיכולת לבנות מוצר ראשוני, או לפחות פרוטוטייפ, הופכת לזמינה גם עבור מי שלא יודע לכתוב קוד.
סם אלטמן דיבר לא מזמן באחד הראיונות שלו על זה שאנחנו קרובים ליום בוא נראה יוניקורן של 10 אנשים ויש סיכוי סביר שיעשו זאת הם היום סטודנטים באוניברסיטה.
לבנות מוצר בשתי דקות?!
אפילו צ'אק נוריס לא היה מצליח 🤠
בהרצאה שהעברתי השבוע לסטודנטים ברייכמן הדגמתי איך אני משתמש ב-ChatGPT לכתוב קוד לאפליקציית פייתון שמחזירה בדיחות צ'אק נוריס על בסיס מילה שהמשתמש מכניס. את הקוד לאפליקציה כתבתי בעזרת פרומפט אחד בלבד, ותוך 2 דקות כבר יכולתי להשתמש במוצר!
לא מאמינים לי? תצפו בסרטון
טוב נו, אז אני מודה שלהגיד שבניתי את זה בשתי דקות זה קצת לרמות כי למרות שאת הקוד עצמו אכן כתבתי בזמן הזה, הייתה פה עבודת הכנה שאת רובה עשיתי כבר פעם לפרוייקט דומה. הייתי צריך להתקין ספריות פייתון וStreamlit, לפתוח חשבון Github, ליצור API Key באתר של OpenAI וגם לעשות קצת אופטימיזציה לפרומפט כדי שזה יצליח על הפעם הראשונה.
בפועל, אם הייתי ניגש לאתגר כזה מחדש, כנראה שזה היה לוקח לי קצת יותר זמן, אבל אני מעריך שגג שעה עבודה.בהמשך ביקשתי מהצ'אט שיוסיף קצת עיצוב ואז העליתי לפרודקשן מוזמנים לנסות את המוצר הסופי כאן.
ועוד איזה דיסקליימר קטן לסיום . כמנהל מוצר אני מבין טוב מאד את ההבדל בין הפרוטוטייפ הדיי מצ'וקמק הזה למוצר אמיתי שאפשר להעלות לפרודקשן ולהוציא למשתמשים, וברור שלא לי שנכון להיום היכולת לבנות מוצרים בעזרת ChatGPT בלבד היא מאד מוגבלת.
עם זאת, כמישהו שמבין טכנולוגיה אבל אף פעם לא למד לתכנת, זה מרתק ומרגש אותי שבזכות ChatGPT אני יכול לפתור בעיות קטנות עם קוד, וגם הרבה יותר כיף ללמוד כך לתכנת מאשר סתם לראות סרטונים ביוטיוב.
מטרת ההדגמה הייתה בעיקר לפתוח את הראש לאפשרויות האלה ולגרות את הסקרנות והיצירתיות שלהם, כי לדעתי הדרך הכי טובה ללמוד היא מתוך התנסות.
עוד כמה עדכונים מעניינים מהשבוע שלא הספקתי לכתוב עליהם:
גוגל הכריזה שהמודל החזק ביותר של Gemini 1.5 Pro זמין לכולם. להזכירכם זה מודל עם חלון קונקסט עצום שמסוגל לקבל ספרים שלמים בפרומפט אחד, לסכם ולהוציא מידע חשוב. המודל לא זמין כרגע בצ’אט הרגיל וכדי להשתמש במודל תצטרכו להכינס דרך הAI Studio או לייצר לעצמכם מפתח API.
OpenAI לא נשארה חייבת ובאותו היום הכריזה שמודל ה-GPT-4 Turbo עם יכולות ניתוח התמונות זמין לכולם עכשיו דרך ה-API. זה לצד JSON mode ו- function calling. המודל הוא גם מודל משופר עם עדכון אחרון של דצמבר 2023 והוא אמור להיכנס בקרוב גם לצ’אט.
החברה הצרפתית Mistral גם הוציאה מודל חדש ומשופר, בינתיים עוד לא ברור מה הביצועים שלו אבל עד היום הם הפתיעו לטובה אז יתכן שיהיה לנו מודל נוסף שעוקף את צ’אטג’יפיטי.
עד כאן להיום!
אם אהבתם מוזמנים לעזור לי להגדיל את המעגל ולשתף את הניוזלטר עם מישהי או מישהו שלדעתכם יוכל להפיק ממנו ערך 🙏🏻
שיהיה סופ”ש רגוע ומהנה
אמיתי